Om oss

 

Bodygard grundades av Annika 1993. I över 20 år har Bodygard levererat träning och friskvård till privatpersoner och företag.

Läs mer om oss som driver företaget och arbetar som instruktörer här nedan.

Annika Gard

 

Jag är uppvuxen i en familj där sport och träning alltid varit ett naturligt inslag i vardagen. Båda mina föräldrar var frisksportare, seglare och atleter. Min pappa var kraftakrobat och hängivet intresserad av kroppens muskelsystem och hur det fungerade. Man kan säga att jag fick anatomisk utbildning från barnsben.

Under åren 1985 – 87 bodde jag från och till i USA, där jag utbildade mig till Callanetics-instruktör. Callanetics var då en nytänkande träningsform som fascinerade mig, den byggde vidare på de principer jag lärt av min far. Jag insåg att det även i Sverige fanns ett stort behov av den här typen av träning. Därmed startade jag friskvårdsföretaget Bodygard.

Sedan dess har jag utvecklat träningen till den metod, Bodygardträningen, som vi använder idag.

Parallellt med träningen har jag tävlingsseglat och varit skribent och testseglare för olika båtmagasin. Under åren 2000-2004 drev jag seglarskolor med inriktning på kappsegling. Jag brinner för att uppmuntra kvinnliga seglare och har bl.a. fått pris för "bästa kvinnliga besättning" på Tjörn Runt ett par gånger.

 

Fia Gard

 

Jag är dotter till Annika och har under hela min uppväxt tagit del av träningen och seglingen som min mamma ägnat sig åt. Jag har tränat konståkning och friidrott i flera år, och har utvecklat ett genuint intresse för träning, kost och friskvård.

Efter att ha fött två barn vet jag hur det påverkar kroppen och har själv med hjälp av träning och medveten kost byggt upp en bättre fysik än jag hade innan mina graviditeter.

Det jag särskilt vill tillföra Bodygard är att inspirera andra mammor att komma igång med träningen efter sina förlossningar.

Hösten 2014 utbildade jag mig till certifierad CrossNature®-instruktör. Våren 2015 vidareutbildade jag mig till familje- och barnvagnsträningsinstruktör.

Det senaste året har jag tävlat och deltagit i fem i OCR-lopp (Obstacle Course Race) i Göteborg.

 

Hélène Pettersson Hurtigh

 

Jag har i mer än 30 år undervisat i barndans, klassisk balett, show- och jazzdans för barn, ungdomar och vuxna.

I huvudsak har jag undervisat på den egna dansskolan Scenfolk, på Dansforum och på Balettakademien i Göteborg. Jag är utbildad yrkesdansare vid Balettakademien, har en lärarexamen Degree of Bachelor of Arts in Education for the Upper Secondary School, Vocational Subjects med lärarlegitimation i flera dansämnen, samt en Master of Social Science. Major: Educational Science. År 2007 erhöll jag Lilian Runestams Stipendium av Dansmuséet i Stockholm för betydande insatser för danspedagogiken i Sverige. Jag har även jobbat med casting och som koreograf. Bl.a. har jag castat, koreograferat och/eller projektlet jätteevents i Göteborg som invigningen av EM i friidrott på Götaplatsen, SKF:s 100-års jubileum och Leve Klotet-galan.

 

Scott Webster

 

Jag flyttade från Australien till Sverige i början av 2015, och har bosatt mig i Göteborg. Efter att ha rest i flera år och arbetat runt om i världen, insåg jag att massageterapi och sport var mer än en passion - en karriär.

Jag studerade i Newcastle, Australien och har ett Diploma of Remedial Massage.

 

Med en mångsidig idrottsbakgrund och höga betyg i anatomi- och fysiologikurser, har jag en unik och djupgående förståelse för den mänskliga kroppen. Jag tror på att kombinera massage med styrketräning och stretching, samt andra tekniker såsom naprapati, osteopati, kiropraktik och personlig träning.

Jag har fortfarande en stor passion för träning, australisk fotboll och fortlöpande studier inom idrottsvetenskap och närningslära.

Copyright © 2016. Bodygard AB. All rights reserved. info@bodygard.se